joi, 6 martie 2008

Avem vize de State

Astazi am fost la Ambasada SUA pentru interviurile de viza. Am stat 2 ore la Ambasada, dar a meritat. Am primit viza de State pe perioada mai lunga (10 ani - Radu) sau mai scurta (1 an - Iulia). Ea zice ca a picat la o tipa cam pretentioasa pentru interviu si ca eu am picat bine... dar asta conteaza mai putin, important e ca avem amandoi viza pe cel putin un an. La ambasada Statelor Unite ni s-au pus intrebari clasice: de ce vreti sa mergeti in State, cat o sa stati acolo, ce legatura are firma la care lucrati cu SUA si cu Costa Rica.

Biletele de avion au fost reprogramate pentru miercuri, 12 martie, asa ca mai avem cam o saptamana de stat prin Romania. Pe 12 martie plecam in Costa Rica! Cu siguranta!

Traseul pana in Costa Rica este urmatorul
- din Bucuresti pana in Paris cu Air France
- din Paris pana in Atlanta, SUA cu Delta Airlines
- din Atlanta pana in San Jose, Costa Rica cu Delta Airlines

Durata totala va fi de 21 ore care sper sa nu fie atat de lungi precum par acum. Mai era posibilitatea unui zbor cu o singura escala la Madrid, dar era dezavantajos pentru ca dura mai mult si era si mai scump.

Romanii nu au nevoie de viza pentru Costa Rica, insa au dreptul sa stea in aceasta tara 90 de zile. Dupa aceasta perioada trebuie sa iesi pentru 72 de ore din Costa Rica (pe undeva prin vecini: Nicaragua, Honduras, Guatemala, El Salvador) si la intoarcere poti sa mai stai pentru inca 90 de zile. Noi vom sta cam 9 luni in Costa Rica, deci vom iesi de 2 ori din tara. Insa nu stim unde vom face iesirile, va vom anunta atunci cand ne hotaram.

Pentru America este nevoie de viza, insa se poate obtine relativ usor o viza de tranzit care nu iti permite sa iesi din aeroport, ci doar sa astepti pana la avionul de legatura. Costul interviului la Ambasada Statelor Unite este de vreo 130$, insa trebuie sa strangi o groaza de acte doveditoare ca ai intentia sa te intorci in Romania.



3 comments:

Anonim spunea...

frumos :)

ma bucur pt voi ;) pana la urma ati rezolvat si cu viza :D (10 ani? huuuh..tare :) )

numa sa nu va aventurati prea tare :D cine stie ce serpisori veninosi sunt :D

salutari de la milano ( napoli s-a terminat acum o luna :) )

P.S. cred k ati ghicit cine e nu? :) copiile de la pensiile private sunt la mine safe :) daca aveti nevoie de ele imi spuneti ... si le trimit prin FedEx :D

Anonim spunea...

despre sherpi: black on yellow kill a fellow.
Simplu de tzinut minte, nu?

Unknown spunea...

Drum bun, sa ne tineti la curent cu ultimele intamplari!
Sa aveti parte de cea mai tare aventura cu putinta!

 
Managed by Radu Dick