In weekendul ce a trecut nu am mai fost la plaja deoarece e iarna aici, adica ploua mult. De aceea am ales alte tipuri de distractii, 3 la numar. Prima dintre ele a fost o vizita la plantatiile de cafea Doka unde am aflat lucruri cu adevarat interesante si nebanuite despre cafea.
Nu ne-au convins sa ne apucam de baut cafea, dar am avut parte de un tur interesant.
Stiati ca:
- fructul de cafea la maturitate este rosu si dulce?
- bobul de cafea este de fapt samburele fructului?
- cafeaua este culeasa manual de muncitori pe plantatie? oauu, ce meserie...
- planta de cafea este tinuta 1 an de zile intr-un ghiveci mic, apoi este transferata intr-un recipient mai mare pana la varsta de 2 ani. Abia atunci poate fi plantata alaturi de surate pe plantatie.
- prima recolta este cand planta are 3 ani?
- durata de viata a unui arbust de cafea este de pana la 30 de ani?
- cea mai scumpa cafea este cea uscata la soare si nu folosind masinarii?
- Costa Rica produce cea mai buna cafea din lume, dupa Columbia? (pacat ca nu o puteti incerca :P)
- 55% din productia de pe aceasta plantatie este cumparata de Starbucks?
Cam astea sunt lucrurile interesante pe care le-am aflat/retinut din turul nostru pe plantatie. Pe Iulica au vrut sa o opreasca la munca pe plantatie, asa cum se vede din poze, insa a reusit sa scape.
Disfruten las fotos!
Vedeti si slideshow cu poze de pe plantatia de cafea si arhiva cu poze de pe plantatia de cafea
2 comments:
cea mai scumpa cafea nu e aia uscata la soare si bla..bla... (ce marketing au si aia din CR).
Ce mai scumpa cafea e Kopi Luwak (i se mai spune Civet coffee) - costa 90 USD / 100g.
Apoi e cea din Panama: Geisha (Hacienda nu-stiu-cum) - desi nu sint sigur - oricum si aia e in jur de 50 USD / 100g.
Anyway... eu zic sa nu veniti inapoi in .ro fara o cafea de-acolo, for me! :)
aaa.. si-am uitat ce era mai important: cafeaua aia... are un proces "tehnologic" de care n-ati vrea sa auziti. Personal n-am incercat (of course) dar... m-as baga la una.
Trimiteți un comentariu