Duminica am fost si noi in vizita prin imprejurimi... la Vulcanul Poas.
Ne-am facut rucsacul si am pornit. Am ajuns la timp in statia de autobuz, adica pe la 7:15 dimineata. Am avut parte de un autocar foarte dragut, modern, cu aer conditionat si detector de metale la urcare. Pe la 8:30 am plecat (noi credeam ca se pleaca la 8, dar in Costa Rica e ceva obisnuit sa se intarzie). Pe drum am mai facut si un popas ca sa prindem forte noi cu o "empanada" sau "tortilla" (astea sunt de mancat). Dupa o calatorie de vreo ora si trei sferturi, am ajuns in sfarsit la destinatie: Vulcanul Poas. Altitudine 2700 m, 2 cratere, inca activ.
Am pornit cu pasi repezi spre crater... atractia principala. Foarte frumos era amenajat totul: alei dragute, curate, vegetatie multa si un miros de sulf (ca la aerosoli in statiune, stiu eu ce zic). Cand am ajuns pe marginea craterului, surpriza: nu se vedea nimic. Craterul era invaluit intr-o mare de fum sulfuros. In jurul craterului lume multa si suparata ca nu poate vedea nimic. Am stat noi ce am stat aici, am asteptat sa se ridice fumul... dar in zadar, asa ca am pornit spre noi atractii.
Ne-am dus la craterul secundar, mai mic decat primul, cu o laguna in centru si cu o vizibilitate muuult mai buna. Drumul pana la laguna este pe o carare prin padure, foarte intunecata si cu plante gigantice. Desi Laguna Botos este super frumoasa si privelistea iti fura ochii, turistii pareau mai interesati in hranirea veveritelor de acolo. Veveritele erau din specia "semi-domestica" invatate cu mecanismele economiei de piata: cerere-oferta. Ele ofereau putin spectacol, permiteau cateva poze, nu insa si autografe, iar ca rasplata primeau ce avea omul mai bun la el: chipsuri, biscuiti, mere... ca la colind.
Am lasat intr-un tarziu veveritele sa aiba grija de bussines-ul lor si am mai mers odata la craterul principal. Spre bucuria noastra de aceasta data am putut admira cei 1,3 km diametru ai craterului. In mijlocul vulcanului era un lac cu apa verde-albastruie, la 300 m adancime. Din acest lac din crater se ridica fumul sulfuros. Alte informatii pe care le-am cules sunt ca vulcanul Poas face parte din Lantul de Foc al Pacificului, impreuna cu multi alti vulcani activi din zona Oceanului Pacific si ca, in zilele senine, de acolo se poate vedea Marea Caraibelor.
Intre timp a inceput si o ploaie marunta, asa ca am decis sa ne intoarcem spre cladirea principala. Aici am vizitat un mini-muzeu cu informatii si date interesante despre vulcan, apoi ne-am indreptat catre autocar si am plecat acasa.
Am ajuns acasa obositi, plouati putin, dar fericiti ca am putut vedea ambele cratere ale vulcanului si ca ne putem mandri cu pozele la voi. Lumea zicea ca nu in fiecare zi se poate vedea craterul principal, asa ca ne putem considera norocosi. Aveti in continuare poze cu vulcanul activ Poas si cele 2 cratere ale sale, precum si cu veveritele.
Slideshow aici
2 comments:
I dont buy that history about the picture you took! she was using high heels ! yeah right ! you was looking something else... bro
cu alte cuvinte iar v-ati vulcanizat si de data asta v-ati uitat si in fum :))
Try shooting better next time when you aim high heels :P
Trimiteți un comentariu